Notícies

Som Ara Llibres torna a imprimir la pàgina 155 als seus llibres després de fer arribar més de 110.000 llibres a les llibreries amb aquesta acció de protesta

Després de distribuir 41 edicions i més de 110.000 exemplars, recuperem la numeració de la pàgina 155 que vam suprimir en senyal de protesta per la intervenció de l’Estat.

Tal com vam anunciar al febrer, totes les novetats editorials dels segells Ara Llibres, Now Books i Amsterdam que van entrar en impremta a partir de llavors, tant novetats com reimpressions, han sortit amb el número de la pàgina 155 esborrat en senyal de protesta contra l’aplicació d’aquest article per part del govern espanyol.

La novel·la de Sant Jordi de Màrius Serra i Nou homenatge a Catalunya de Vicent Partal van ser els primers títols que van sortir sense aquest número de pàgina. Són nou les novetats dels segells Ara Llibres, Now Books i Amsterdam als quals se’ls ha esborrat el número 155 (la mesura es va aplicar també a Xina Fast Forward; Jo també cantava l’Estaca; España quedó atrás; Per la llibertat!; Una família americana; Manual de Pedrolo; Voluntat i La màgia de l’ordre. La novel·la) i trenta-dues reedicions, entre les quals hi ha les d’èxits com ara Dies que duraran anys de Jordi Borràs, Quan surt la reclusa de Fred Vargas o Curs de feminisme per microones de Natza Farré. En total, 114.900 exemplars han arribat a les llibreries sense el número 155 a la paginació. Una gran quantitat de llibres que quedaran per sempre com a testimoni de la ignomínia i el retrocés que ha representat l’aplicació d’aquesta mesura per als drets i llibertat civils i polítics de la societat catalana.

Un cop el nou govern de Catalunya ha pres possessió i l’article 155 s’ha aixecat de forma automàtica, des de la cooperativa Som Ara Llibres considerem que cal deixar enrere aquesta acció de protesta concreta. Per aquest motiu, a partir d’ara, tornarem a incloure el número 155 a la paginació dels llibres que entraran en impremta. Tot i així, seguirem atents a l’actualitat política del nostre país per continuar denunciant totes aquelles decisions que signifiquen un retrocés en les nostres llibertats col·lectives, conscients que la Cultura no pot quedar al marge d’una situació d’anormalitat democràtica com la que estem vivint.