Notícies

Us recomanem el llibre de vivències de Montserrat Abelló en motiu del centenari del seu naixement

En ocasió del centenari del naixement de la poeta, la Institució de les Lletres Catalanes juntament amb els hereus del seu llegat impulsen la commemoració institucional de l’Any Montserrat Abelló.

L’acte tindrà lloc el proper dia 1 de febrer, a les 19 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona (plaça de la Font, 1). L’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i la secretària general del departament de Cultura de la Generalitat, M. Dolors Portús presidiran l’acte i hi intervindran la comissària de l’Any Abelló, Laura Borràs, i la professora de la URV, Montserrat Palau, que en farà la glossa. La interpretació de poemes de Montserrat Abelló, musicats per Xavi Múrcia i cantats per Mirna Vilasís, que formen part del disc Espero meravelles, tancarà la vetllada.

En motiu d’aquesta commemoració, us animem a llegir el llibre El miracle és viure, un recull de les vivències de la poetessa i traductora on repassa els territoris de la infantesa, una joventut republicana, el seu camí d’exili, la construcció d’una família i la necessitat d’escriure.