Notícies

Vine a veure’ns a la 37ª edició de La Setmana del Llibre en Català

Vine a veure’ns a la 37ª edició de La Setmana del Llibre en Català

Del 6 al 15 de setembre, la Setmana del Llibre en Català celebra la seva 37a edició a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona, i nosaltres no hi faltarem! Enguany, els lectors i lectores ens trobareu a la caseta núm. 19, on podreu triar i remenar les nostres novetats i el fons editorial d’Ara Llibres, Amsterdam, Ara Mini i Bernat Metge.

I a més, hem preparat tot un seguit d’activitats i de presentacions de novetats pels amants de la lectura en català. Us en donem més detalls:  

–          Idees per plantar cara al feixisme i desobeir pacíficament. Contra el feixisme Ho tornarem a fer
Dissabte 7 de setembre. A les 18:30 h (Escenari 1)
Presentació dels llibres Contra el feixisme d’Umbreto Eco i Ho tornarem a fer de Jordi Cuixart. Conversarem amb Jordi Borràs, fotoperiodista i autor de Dies que duraran anysMarina Llansana, periodista i vicepresidenta d’Òmnium i Marcel Mauri, periodista i vicepresident d’Òmnium. Ho moderarà Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres.

–          Una novel·la negra al barri de Sant Andreu: Els àngels em miren
Diumenge 8 de setembre. A les 13 h (Escenari 2)
Presentació de l’última novel·la de Marc Pastor, Els àngels em miren, a través d’una conversa amb la periodista Anna Guitart.

–          Jugar-s’hi la vida: Màrius Serra i Oriol Comas ens conviden a jugar per resoldre un crim
Diumenge 8 de setembre. A les 20:30 h (Escenari 1)
Primera presentació de la nova novel·la de Màrius Serra. A la nova novel·la de Màrius Serra, el personatge de carn i ossos Oriol Comas haurà de resoldre un nou crim, aquest cop situat al barri del Raval de Barcelona. Per tal de facilitar-li les coses, demanem la col·laboració dels assistents a La Setmana a qui els reptarem en un joc on la diversió i la polèmica estan assegurades.

–          La revolta de la Jordina. Feminisme, llibertat i cultura
Dimarts 10 de setembre. A les 19:30 h (Escenari 3)
Presentació del llibre a través d’una conversa entre els autors David Fernàndez i Lyona sobre la necessitat de capgirar els estereotips que trobem en molts dels relats més populars del nostre imaginari. Descobrirem perquè el Sant Jordi del present i el futur ja té nom de dona i actua abrigat per la voluntat popular i la conjura dels iguals.

–          Un cel de plom: homenatge a Neus Català
Dimarts 10 de setembre. A les 20:15 h (Escenari 2)
«L’única mort que em preocupa és la de la memòria.» Amb aquestes i moltes altres paraules, Neus Català ens deixa un llegat immens de lluites. Volem reivindicar la seva figura pocs mesos després que ens hagi deixat a través d’un homenatge.
A càrrec d’Izaskun Arretxe, Carme Martí, Marina Penalva, Roser Sebastià, Júlia Secall i Eulàlia Solé

–          Contes des de la presó. Cap mur podrà separar un pare dels seus fills

Dimecres 11 de setembre. A les 13:45 h (Escenari 2)
Al llarg de la seva injusta reclusió a les presons d’Estremera, Lledoners i Soto del Real, Oriol Junqueras no ha deixat d’enviar contes als seus fills, Lluc i Joana. Llegendes, curiositats científiques, històries i paraules de tendresa que els ha transmès a través de cartes. Volem compartir la lectura d’aquests contes amb nenes i nens de totes les edats en el marc de la Setmana.
A càrrec de Neus Bramona, Sergi Sol, Pep Picas i els amics de Free Junqueras.

–          Mama desobedient. Per una maternitat desobedient! Esther Vivas dedicat exemplars
Divendres 13 de setembre de 18:30 a 19:30 h. (Caseta 19) 
Mama desobedient. Una mirada feminista a la maternitat d’Esther Vivas és un llibre urgent i necessari, que fa visible temes invisibles lligats a l’embaràs i la lactància i que convida a reflexionar sobre com volem viure la maternitat. Vine a conèixer l’autora i aconsegueix el teu exemplar dedicat!

–          Vides extraordinàries per canviar el món: Aquí tenim l’esperança que estàvem buscant 
Dissabte 14 de setembre. A les 13:00 h (Escenari 1)
Lolita Bosch i Oriol Malet ens presenten algunes de les 29 vides que recullen al seu llibre L’esperança que estàvem buscant. Persones, moltes d’elles molt joves, que poden resultar molt inspiradores, com són Richard Turere (sobre el dret a ser escoltades i escoltats), Elin Ersson (sobre la valentia) o Joshua Wong (els adolescents).

La Casa dels Clàssics, un projecte que també forma part de Som, presenta dues activitats vinculades a col·lecció de clàssics grecs i llatins Bernat Metge. Us en donem més detalls:

–          Un diàleg entre l’art pictòric i el llibre: l’edició de bibliòfil
Dilluns 9 de setembre. A les 19:35 h (Escenari 1)
Presentació de l’obra Aurea Dicta de Miquel Barceló, a càrrec de Raül Garrigasait, president de La Casa dels Clàssics; Sira Abenoza, directora de La Casa dels Clàssics, i un dels comissaris/es de l’obra.

–       La Bellesa a El convit de Plató

Dilluns 9 de setembre. A les 19:55 h (Escenari 1)

Diàleg entre Sira Abenoza i Rafael Argullol per parlar de les reflexions contemporànies que podem extreure del Convit de Plató.Us hi esperem!