Notícies

Coneixeu el Festival Fixing the Future?

Us presentem laa tercera edició del festival que reuneix les veus que inspiren el canvi: Brian Eno, Martina Puigvert, Ece Temelkuran i Dominic Wilcox són alguns dels ponents convidats.

El 16 i 17 de setembre al CCCB. Les entrades ja es poden aconseguir a www.fixingthefuture.atlasofthefuture.org

El festival Fixing the Future torna al CCCB (Barcelona) per celebrar la seva tercera edició. Hi haurà xerrades, tallers, debats i sessions de networking durant dos dies, el 16 i 17 de setembre. Una experiència completa per donar resposta a la qüestió més urgent del nostre temps: com resolem els reptes del planeta i transformem el futur?

Més de cinquanta pioners i emprenedors d’arreu del món hi assistiran per compartir les seves vivències al capdavant de projectes innovadors, que estan marcant la diferència en àmbits molt diversos: justícia climàtica, activisme, alimentació conscient, educació, ciutats intel·ligents, moda sostenible, tecnologia i molts més.

Una cita única organitzada per la cooperativa Abacus i la plataforma de continguts educatius Habilis.cat. Per aquest motiu, per primera vegada el festival incorpora activitats pensades per al públic familiar durant tot el dissabte 17: hi haurà tallers de robòtica educativa, programació, fabricació digital i maker, tallers oficials de LEGO i un sorprenent taller immersiu en el qual els oceans seran els protagonistes.

Es poden adquirir entrades per a un dels dos dies, divendres 16 o dissabte 17 de setembre, l’abonament complet per a tots dos o només tiquets per als tallers familiars. Tota la informació a fixingthefuture.atlasofthefuture.org/.

A qui coneixeràs al Fixing the Future?
Se’ls anomena “future-heroes”, persones que estan afrontant els reptes del present per tenir un futur millor. Al festival hi assistiran ponents nacionals i internacionals, i aquests són alguns dels noms a tenir en compte:

Brian Eno. Estrella de la música, conegut tant pels seus treballs en solitari com per les seves col·laboracions amb U2, David Bowie i Coldplay. També està profundament compromès amb el medi ambient i és cofundador d’EarthPercent, una organització benèfica que vol implicar la indústria de la música en l’emergència climàtica.

Ece Temelkuran. Novel·lista premiada i comentarista política turca, ha estat descrita com una “escriptora meravellosament punk” pel seu esperit provocador, i els seus llibres “vibren d’indignació”. Els seus articles han aparegut a mitjans com The Guardian, The New York Times, The New Statesman, Frankfurter Allgemeine i Der Spiegel. En el seu darrer llibre, reflexiona sobre la mena de món en el qual volem viure.

Dominic Wilcox. És el creador de Little Inventors, un projecte que convida els infants a imaginar qualsevol cosa, fer-ne un dibuix amb una explicació, compartir-ho en aquesta plataforma i, així, possibilitar que un professional el materialitzi i creï una eina útil per a tothom. Alguns dels invents que ja s’han fet realitat són una forquilla que refreda el menjar, una bicicleta per als dies de pluja o una serp marina que engoleix plàstic.

Martina Puigvert. Després de treballar a restaurants de renom internacional, va tornar a les arrels per convertir-se en cap de cuina del negoci familiar, el reconegut restaurant Les Cols d’Olot. Allà va posar en marxa el primer departament d’R+D de l’establiment, que reflecteix la seva filosofia: el compromís amb la gastronomia circular per minimitzar els residus i l’impacte ambiental.

Gabriela Bucher. És la directora executiva d’Oxfam Internacional, des d’on treballa a favor de la justícia climàtica. Va iniciar la seva carrera a Colòmbia, defensant el lideratge feminista i els drets humans, i ajudant les comunitats afectades pel conflicte armat.

Kennedy Odede. Un dels emprenedors socials més coneguts d’Àfrica. Va viure la pobresa extrema quan era petit, i ara és al capdavant de Shining Hope for Communities, una plataforma per a la transformació dels barris marginals que posa la població local al capdavant dels programes d’atenció mèdica, aigua potable i educació gratuïta per a nenes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *