Notícies

El fotoperiodista Jordi Borràs guanya el X Premi Josep M. Planes

Aquest matí s’ha atorgat el X Premi Josep Maria Planes al fotoperiodista Jordi Borràs pel treball d’investigació periodística recollit en el llibre Tots els colors del negre. L’extrema dreta a l’Europa del segle XXI, publicat a Ara Llibres el 2021.

A l’entrega del premi s’ha destacat el treball exhaustiu de Borràs i la seva «llarga investigació de tants anys» de l’extrema dreta reflectida en un llibre «de qualitat, ben documentat i contrastat», així com el risc que ha comportat aquest treball de camp per al seu autor. S’ha fet esment, també, al seu estil que, segons el jurat, recorda al del mateix Josep Maria Planes, en una crònica «personal i compromesa que barreja periodisme i fotoperiodisme».

El jurat ha estat format per l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro; la periodista i corresponsal del setmanari El siglo a Catalunya, Teresa Carreras; el periodista, doctor en Periodisme i Comunicació i professor del Departament de Comunicació de la UViC-UCC, Xavier Ginesta; el periodista i professor, Josep Gifreu; el biògraf de Planes i periodista, Jordi Finestres, i Joan Piqué, periodista i Cap de Gabinet d’Alcaldia i Comunicació, en representació de l’Ajuntament de Manresa.

El Premi Planes es lliurarà el 31 de gener a les 19h al Centre Cultural del Casino de Manresa, on tindrà lloc un diàleg sobre «Com informar de l’extrema dreta» amb el mateix autor i el també fotoperiodista Salvador Redó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *