Notícies

La col·lecció del Petit Sàpiens rep un guardó als Premis Serra d’Or

La col·lecció “Els Llibres del Petit Sàpiens” ha estat reconeguda avui al migdia amb el Premi Juvenil (Coneixements) en l’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d’Or 2022. Una col·lecció d’àlbums il·lustrats editada amb Ara Llibres i en col·laboració amb la revista infantil líder en català, Petit Sàpiens, que s’endinsa en la vida i l’època dels grans protagonistes de la història als més petits i petites de la casa. Àlex Novials, director de la revista i editor dels llibres, n’ha recollit la serreta en nom de l’equip, tot agraint el talent i els esforços que han impulsat i fet possible la col·lecció.

“Els llibres del Petit Sàpiens” apropen els grans personatges de la història amb tot el rigor i la voluntat divulgadora que caracteritza l’univers Sàpiens i Petit Sàpiens. Una proposta lúdica i educativa, en format gran i amb pàgines desplegables que obertes fan fins a un metre de llargada, per conèixer pioners i pioneres de totes les èpoques i disciplines que han fet avançar la humanitat. La col·lecció es va iniciar al novembre del 2021 i té ja quatre títols publicats: El gran conqueridor. Les fabuloses aventures del rei Jaume I, amb textos de l’editor de Sàpiens, Jordi Creus, i il·lustrat per Pep Boatella; i La primera astronauta. Valentina Tereixkova i la conquesta de l’espai, amb textos de la periodista Cristina Serret i il·lustrat per Eleonor is Drawing; Un geni irrepetible. Tots els secrets de Leonardo da Vinci, de Màrius Moneo i il·lustracions de Guibo, i La gran faraona Hatxepsut i les meravelles de l’Antic Egipte, de Lara Toro Lienas i il·lustracions de Paula Estévez. Cada títol inclou material extra que es podrà consultar al web www.petitsapiens.cat/llibres, com podcasts, quizzes per posar a prova tot allò après llegint el llibre i eines educatives i d’acompanyament de la lectura.

El jurat dels premis en aquesta categoria, que ha estat format per Mònica Baró, Joan Bustos, Núria Càrcamo, Teresa Mañà i Núria Ventura, ha atorgat també el Premi Infantil a Espècies extraordinàries (Birabiro), amb text de Salvador Comelles i il·lustració de Christian Inaraja.

L’acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d’Or 2022, que enguany arriben a la 56a edició, s’ha celebrat a l’Espai Endesa de Barcelona i ha comptat amb la presència del P. Abat Manel Gasch, de Núria Mañé, directora de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, i del cap del consell de redacció de la revista Serra d’Or, Francesc-Marc Álvaro. Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l’any 2021, i sense que s’hagin presentat a concurs. Cal recordar que els Premis Crítica Serra d’Or no tenen dotació econòmica i consisteixen essencialment en la proclamació del veredicte i en el lliurament d’una serreta d’or, de solapa, que representa la distinció que atorga la revista Serra d’Or.  La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, ha elogiat els Premis, que «han dibuixat, any rere any, un corpus de noms cabdals de la literatura catalnaa. Són alhora patrimoni literari i mostra de vitalitat.» Per la seva banda, el cap del consell de redacció de la revista Serra d’Or, Francesc-Marc Álvaro, ha subratllat l’excel•lència, la creativitat i originalitat de les obres presentades: «Els Premis Crítica Serra d’Or  són un termòmetre de la nostra cultura i la nostra llengua. Avui és moment de veure el got mig ple, sobretot perquè hi ha noves generacions que pugen amb força i gosadia, i ofereixen una obra admirable.»

Amb l’afany de seguir fent divulgació històrica pels més menuts i medures, aquesta tardor sumarem dos nous volums a la col·lecció del Petit Sàpiens, protagonitzats pel bandoler Joan Serrallonga i la científica Mary Anning. A partir del 7 de novembre a llibreries!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *