Notícies

L’escriptora Fred Vargas guanya el premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2018

L’escriptora francesa Fred Vargas (París, 1957), autora de grans èxits internacionals, ha estat reconeguda amb el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2018. El jurat del premi exposa que Fred Vargas encarna la revitalització d’un gènere, la novel·la d’intriga, on ha sumat, brillantment, noves peces, atmosferes i espais fins a compondre una obra de projecció universal.

Format per Xosé Ballesteros Rey, Blanca Berasátegui, Luis Alberto de Cuenca, Lola Larumbe Doral, Antonio Lucas, Ángeles Mora, Leonardo Padura, Laura Revuelta Sanjurjo, Carmen Riera, Fernando Rodríguez Lafuente, Ana Santos, Sergio Vila-Sanjuán, Juan Villoro, presidit per Darío Villanueva i amb José Luis García Delgado com a secretari, el jurat del premi ha destacat ‘l’originalitat de les seves trames, la ironia amb la que descriu els seus personatges, la profunda càrrega cultural i una imaginació desbordant, que porta al lector a horitzons literaris inèdits’.

La seva darrera novel·la, Quan surt la reclusa, va ser traduïda en català pel segell de ficció Amsterdam de Som Ara Llibres el passat mes de febrer. La bona acollida de la crítica i dels lectors han fet possible que ara en publiquem la segona edició, que estarà disponible a llibreries a partir del proper 30 de maig.

Sota el segell Amsterdam, també hi ha disponibles en català els títols:
Temps de gel
Un lloc incert
La tercera verge
L’home dels cercles blaus
L’exèrcit furiós