Notícies

Celebrem 10 anys del segell Amsterdam amb una selecció de títols i un nou rumb

Publicarem menys títols per fer-los créixer més

Aquest matí hem presentat de la mà del director editorial Joan Carles Girbés i l’editor Miquel Adam el desè aniversari del segell Amsterdam. L’any 2007 naixia el nostre segell de ficció amb la publicació en català de l’exitosa novel·la de Khaled Hosseini, Mil sols esplèndids. D’aleshores ençà, hem publicat 151 títols tant d’autors i autores internacionals com de casa nostra. Un dels lemes que ens fa moure i seguir fent créixer el projecte és aquest: ens agrada que els bons llibres arribin a molts lectors!

Ara, volem fer balanç i realitzar un nou pas endavant. En paraules de Miquel Adam, “volem ser una editorial mitjana i cooperativa del segle XXI: ambiciosa, arriscada, entregada a la cultura d’aquest país, però rendible”.

Una de les nostres singularitats és la de ser cooperativa: creiem en el treball en xarxa i el nostre model és l’economia social. El nostre equip treballa amb força i il·lusió per tirar endavant, entre tots, un projecte editorial ambiciós i arrelat al territori més pròxim. Davant dels canvis en el context editorial de l’última dècada, la voluntat a Amsterdam és ferma: volem esdevenir un pol d’atracció del talent literari del nostre país i descobrir propostes internacionals que desperten, generen i consoliden l’hàbit lector en la nostra llengua. 

En aquest sentit, Joan Carles Girbés ha apuntat dos punts clau de l’actual rumb: editar menys títols per fer-los créixer més -cuidant encara més els textos, els autors i la promoció- i seguir amb l’esperit dels últims anys de moure’ns per tot el territori de parla catalana.

La celebració dels 10 anys

Amb un redisseny integral de cobertes, tipografies i format, celebrem l’aniversari amb la recuperació de 10 títols de 10 autors imprescindibles d’aquests primers anys que són alhora una mostra representativa de la nostra línia editorial: La princesa de gel de Camilla Läckberg100 contes morals de Joan BarrilBrooklyn de Colm Tóibín Una benedicció de Toni MorrisonUn cel de plom de Carme MartíBioko de Marc Pastor, També això passarà de Milena BusquetsCliment de Josep M. Fonalleras, Mare i filla de Jenn Díaz La ràbia de Lolita Bosch.

 La celebració de l’aniversari es completarà amb alguns actes al setembre en el marc de la Setmana del Llibre en Català i un tour per llibreries del país per explicar el nostre projecte, l’#AmstredamTour que ja vam realitzar fa un parell d’anys. A més d’algunes accions participatives a la xarxa per engrescar lectores i lectors a celebrar l’aniversari amb nosaltres.