Notícies

L’enhorabona, Txell L'autora Txell Feixas guanya el Premi Nacional de Periodisme

Avui estem de celebració, i és que la Txell Feixas ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme, un reconeixement que li ha atorgat la Generalitat de Catalunya per ser “un exemple de periodisme rigorós, valent i compromès”.

La Txell ha estat l’encarregada d’obrir-nos les portes a l’Orient Mitjà, amb una acurada perspectiva de gènere, tant a les seves cròniques i reportatges com a través dels seus llibres. I és que aquest reconeixement ens fa especial il·lusió perquè la Txell és autora de la casa.

Amb Dones valentes vam conèixer les històries de dones que estan canviant el rumb de la història. Revolucionàries incansables d’una lluita sense treva contra el patriarcat secular que domina la política, la cultura i la societat.

Amb Aliades viatgem al camp de refugiats de Xatila, on un grup de nenes i noies va crear el primer equip de bàsquet femení del Líban, desafiant així un futur de submissió, de matrimonis infantils i d’opressió. Amb elles hem descobert el poder de la resiliència, l’organització i la lluita comuna contra un sistema injust.

La Txell ja forma part de manera inequívoca de tot un seguit de periodistes que eleven la qualitat informativa a Catalunya. Entre ells també hi és en Manel Alías, que l’any passat va ser el guanyador d’aquest important reconeixement i que, també, és autor de llibres que ens permeten conèixer en profunditat la realitat internacional. En el seu cas amb els llibres Rússia, l’escenari més gran del món i L’última victòria de l’URSS, dos títols que estem orgullosos de tenir al nostre catàleg.

És gràcies a professionals com la Txell Feixas que el periodisme català té un futur brillant i per això nosaltres continuarem omplint les prestatgeries amb les seves històries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *